4.3 - Firgang

Der findes forskellige klasser indenfor firgang. Beskrivelsen af alle tøltklasser kan finde i FIPO reglementet som årligt opdateres. Den letteste hedder 4.5 herefter 4.4, 4.3 osv. Nogen gangbetegnes firgangsklasserne med V istedet for 4 efter det tyske Vier. Man bruger den tyske talbetegnelse fordi sportsdisciplinerne på ovalbane stammer fra Tyskland. ( På Island benytter man mere traditionelt den konkurrenceform der kaldes Gæðingakeppni - oversat til dansk: Gæðinga, kommer af  navnet”Gæðingur” og er ældgammelt på Island og beskriver en hest der er langt bedre end andre heste, på grund af dens mange fremragende egenskaber med hensyn til gangarternes tempo og den glæde den giver rytteren. Keppni = konkurrence. Altså en konkurrence for den bedste hest af dem alle. )

4.3 (V.3) er en af de næst-nemmeste klasse i firgang. Og følgende beskrivelse svarer til beskrivelsen af 4.3 i FIPO reglementet.


Der vælges ved tilmelding den volte man ønsker at ride på, alle opgaver udføres på samme volte.

Der rides 1-3 ryttere på banen af gangen og der rides på speakers kommando. Det betyder at det er speakeren der sætter opgavedelene i gang. Speakeren kan give mulighed for at rytterne kan fordele sig mellem opgavedelene via parader og volter.

Opgavedelene er som følger:

- Langsom til middel tölt 

- Langsom til middel trav 

- Middel skridt  

- Langsom til middel galop 

- Middel til hurtig tölt