T.8 - Let tølt

Der findes forskellige klasser indenfor tølt. Beskrivelsen af alle tøltklasser kan finde i FIPO reglementet som årligt opdateres. Den letteste hedder T.8 og går udelukkende ud på at vise tølt i valgfrit tempo på begge volter. Herfra øges sværhedsgraden, sådan at der tilføjes øgninger, højere/lavere tempo og fx. tølt for løse tøjler. Herunder er kun beskrevet den tøltklasse vi benytter til vores årlige Hyggestævne. 

Let tølt (T.8)


Let tølt svarer til beskrivelsen af T.8 i FIPO reglementet.

Der rides på begge volter. Den valgte volte ved tilmelding er den volte man starter på.

Der rides 1-3 ryttere på banen af gangen og der rides på speakers kommando. Det betyder at det er speakeren der sætter opgavedelene i gang. Speakeren kan give mulighed for at rytterne kan fordele sig mellem opgavedelene via parader og volter.


Opgavedelene er som følger:

- Valgfrit tempo  tølt. 

Herefter tages på speakers komando i skridt, der vendes volte og der rides igen

- Valgfrit tempo  tølt. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Særligt for Dagfaris Hyggestævne

I 2012 har vi valgt at dele gangartsklasserne op i to dele.

Opgaverne er præcis det samme. Det betyder at selve sværdhedsgraden af hvad der forlanges vist er den samme.

Forskellen på klasserne består udelukkende af erfaring. Vi ønsker at skabe en børne/besgynderklasse hvor helt uerfarne ryttere har en bedre chance for at klare sig godt.

 

Klassen: "Børn og urutinerede ryttere" Er tiltænkt ryttere uden reel stævneerfaring, eller ryttere der tidligere har haft virkeligt dårlige oplevelser påstævnebanen ved måske at blive diskvalificeret, eller få 0 i karakter. Klassen er også for børn. Børn der ved at de har noget stævneerfaring kan også sagtens deltage i klassen for folk med lidt eller nogen stævneerfaring. 

 

Klassen: "Ryttere med lidt eller nogen stævneerfaring" Er tiltænkt ryttere der har prøvet at starte småstævner før. Har kan naturligvis også deltage børn.