Dagfaris forårsstævne -  Søndag d. 22. marts 2015

Sporti tilmelding

åbner 1. februar for medlemmer

Åbner for alle

d. 15. februar.

Lukker senest

1. marts

Helsinge Ridecenter - Husebyvej 13, 3200 Helsinge.

     
 
 

Årets forventede sponsorer kan ses ovenfor. Vi sender dem en stor tak for deres opbaking. 

Forårsstævnet er som Hyggestævnet et stævne tiltænkt skovturs og fritidsryttere. Stævnet skal kan skal kunne give en tryg oplevelse som det første stævne. 
Til forårsstævnet rider vi i ridehus på 20x60 meter. Der er mulighed for opvarmning enten i mindre ridehus på 20x40 eller på udendørs dressurbane. Vores mål er at arrangere et stævne for de ryttere der ellers ikke vil få en ben til jorden til de almene stævner, med erfarne stævneryttere og rutinerede heste og et stævne med alternative klasser som ellers sjældent kan rides på islandske heste. Derfor tilbyder vi lydighedsklasse (dressur).


De klasser hvor der er flere niveauer, kan man kun starte ét af niveauerne. (undtagen spring)

Alle klasser udbydes som træningsklasser. Bedømmelsen speakes undervejs i forløbet af dommer: Anna WormVi tilbyder følgende klasser denne dag: (klik på klasserne for en udførlig beskrivelse)


  • Tølt klasser:  T.8 eller T.7
  • Firgang klasser: 4.5 eller 4.4
  • Lydighed / Dressur - valgfrit Alrid program. AL4, AL3, AL2 eller Al1 (freestyle) 

  • Spring - Valgfri alridhøjde (max 40, 50, 65 eller 80 cm).
  • Øltølt 
  • Børneklasse
Børneklassen er for ryttere fra 0-10 år. Her rides 1 langside i skridt, 1-2 langsider i tølt eller trav og dernæst en valgfri opgave. Det kan være alt fra galop, parade, tilbagetrædning, stå på hesten eller noget fra jorden - alt er tilladt. Det er tilladt at ride alene, med trækker og med bagrytter (voksen bagpå). Der bedømmes på barnets tryghed på hesten og der er rosetter til alle startende i klassen. Børneklassen tilmeldes separat fra de andre klasser og koster 100 kr.

Tilmelding til forårsstævnet foregår via sporti

Det er tilladt, at starte én hest pr. rytter. - Pris pr. ekvipage 330 kr. for Dagfari medlemmer (for øvrige er prisen 450 kr. pr. ekvipage). Prisen er den samme uanset antal klasser der startes. Ønsker en rytter, at starte to heste, kan vedkommende komme på "venteliste og vil komme i betragtning i tilfælde af, at alle stævnets pladser ikke optages. (skriv til kontaktpersonen for stævnetVi åbner for Dagfari medlemmer den 1. februar 2014 kl. 18.00 og for øvrige åbnes den 15. februar 2014

Tilmeldingen lukker når alle pladser er besat eller senest 1. marts 2014. Efter sidste tilmeldingfrist (1. marts) vil det ikke være muligt at lave ændringer i klasser volter mm. Vi beder jer respektere dette, da det letter arbejdet for arrangørerne. På forhånd tak. 

 

Stævnet gennemføres ved min. 30 ekvipager og der er plads til ca. 40 ekvipager. Vi opretter venteliste, når/hvis alle pladser er besat.

 

Stævneudvalget forbeholder sig ret til at nedlægge klasser med under 5 tilmeldte. 

Der rides efter gældende regler for stævneridning i DK, samt med de særregler vi i klubben selv har tilføjet. Det kan læses her: Dagfaris stævnereglement

Det er blandt andet tilladt at: 

  • Starte barfodsheste
  • Ride uden sadel (hvis dette kan gøres forsvarligt)
  • Ride uden trense (hvis dette kan gøres forsvarligt)
  • Ingen ryttere må ride med bid med stangeffekt. 

 

Vi forsøger at gøre stævnet så prisbilligt som muligt og det planlægges til ikke, at give overskud, derfor returneres deltagergebyr ikke ved udeblivelse, uanset årsag. 

 

Det er først muligt at tjekke ind på dagen. Tjek ind foregår ved afkrydsning udenfor speakertårnet inde i ridehuset. Her skal afleveres tro og love erklæring - Afleveres denne ikke kan man ikke stille til start. (link til tro og love øverst på siden)
Der er mulighed for, at opsætte stævnefolde på springbanen - medbring eget foldmateriale, vandspand og evt. foder/stråfoder (og husk at rydde det hele op igen).

Der er mulighed for leje af  bokse (ved behov kontakt stævneansvarlig)Helsinge Ridecenters cafeteria vil have åbent på dagen. Så ta' lidt mønt med på lommen.Spørgsmål i forbindelse med stævnet kan stilles til:

Kontaktperson for forårsstævnet: Salli Pedersen - formand@dagfari.dk