Hyggestævnet 2018

Hyggestævnet er et stævne tiltænkt skovtursrytterne, fritidsrytterne, og dig der aldrig før har startet stævne. Vores mål i Dagfari er altid at arrangere stævner for de ryttere der ellers ikke vil få en ben til jorden til de almene stævner, med erfarne stævneryttere og eliteheste.

Udoverlette gangartsklasser tilbyder vi også nogle klasser som sjældent udbydes til islandske heste. Lydighed (dressur), spring og naturligvis Øltølt m.fl..
Der kan læses detaljeret om klasserne på hjemmesiden under discipliner i fanen stævner.

Følgende klasser udbydes i følgende rækkefølge på dagen:
- Stafet med forhindringer (i hold)*

-Firgang 4.5 - 4.4 4.3 el. 3.3 (3-gang) (sløjfe)

-Lydighed - valgfrit AL program*

-Øltølt*

-Lakridsbåndsløb*

-Tølt: T.10 - T.8 -  T.6 -  T.5 el. T.3 (sløjfe)

-Behændighed*

Præmieoverrækkelse og uddeling af ærespræmier.Til stævnet rider vi i ridehus på 20x60 meter. Der er mulighed for opvarmning enten i ridehus på 20x40 eller på udendørs dressurbane.


OBS:

Alle gangartsklasser udbydes som træningsklasser. Bedømmelsen speakes højt af dommeren undervejs

Alle gangartsklasser (firgang, tregang og tøltklasser) rides som sløjfeklasser. Detbetyder, at rides der til minimum 3,5 i gennemsnit udløser dette en roset. Der er en anden farve til ekvipager der gennemfører til min. 4,5 i gennemsnit og en til dem der gennemfører til min.  5,5 igennemsnit. Så det kan godt betale sig at gøre sit bedste. 

Derer ingen individuelle placeringer i disse klasser.

Klubmesterskab.Traditionen tro kårer vi klubmestre i alle de sjoveste klasser som også er markeret med *. Stafet, Øltølt, Lakridsbåndsløb, Behændighed og Lydighed.

Børn er meget velkomne. Der er rosetter til børn under 10 år (uanset hvad).

I AL4, 3.3 (Tregang), 4.5, T.8 og behændighed er det tilladt med trækker (noter det i bemærkninger hvis I ønsker at benytte trækker, da det indvirker på klasserne med heats).

Stafetride i hold på 2-3 ekvipager. Holdene rider mod hinanden i enten alle mod alleeller i puljer, afhængigt af antal tilmeldte. Alle gangarter er tilladt, der rides på tid og der vil være forhindringer/opgaver der skal løses undervejs.fx. slalom, flytte en genstand, mv. Klassen vil indeholde mindst et spring på 40-50 cm. Har du ikke en makker, så meld til alligevel, så sammensætter vi holdblandt de tilmeldte.

Lydighed:Afvikles som sløjfeklasser med rosetter til alle ved gennemført ridt. Klubmesterbliver dagens højeste snit på tværs af klasserne. For at begrænse omfanget af lydighed i tidsprogrammet udbydes der max 12 pladser. Lydighed speakes også undervejs af dommeren.

Behændighed:Er en slags agility til hest. I år vil der være mere fokus på tempo, således at der ikke kun kan skridtes igennem. Opgaverne kan være slalom, ride sidelænsover en bom, ride under en lavt hængende pind mv.

Stævnetoprettes ved minimum 30 ryttere og max antal er 40 . Herefter oprettes venteliste.

Startprispr. ekvipage: 340 kr. for Dagfari medlemmer og 450 kr. for alle andre.
Prisen er den samme uanset antal klasser du rider.
Rytterlicens er ikke påkrævet.
Stævnet er non profit. Det vil sige at der ikke planlægges med et overskud.Målet er et stævne der går i nul, for at give rytterne mulighed for at ride såbilligt som muligt. Derfor giver vi heller ikke penge retur for framelding er uanset årsag.

Det er muligt, helt gratis, at opsætte fold på den udendørs springbane (Obs. detkan være svært at få hegnspæle i jorden). Området skal være ryddet for wrap og pærer mm. inden I kører hjem. Tak fordi I altid rydder pænt op efter jer.

Tilmelding er med klubrabat skal foretages med korrekt medlemsnummer i overensstemmelse med rytteren der skal ride hesten.

Tilmeldingfor Dagfarimedlemmer åbner 1. september kl. 18.00 (for ryttere fra andreklubber åbner tilmeldingen 8. september. Tilmelding lukker når alle pladser er besat, eller senest . 27 september.
Efter sidste tilmeldingsfrist (27. september) kan der IKKE længere skiftes volter, klasser mv.
Fordi når først tidsprogrammet lægges og startlister laves er det et stort arbejde at ændre det. Selv en lille ændring har indflydelse på mange ryttere samt tidsprogrammet. Rytter og/eller hest kan skiftes ud efter denne dato mod et gebyr på 50 kr.

Er der særlige hensyn der er behov for i forhold til dig og din hest så kontaktarrangøren (inden 27. september - meget kan lade sig gøre inden denne dato).

Vi har tradition for, at alle ryttere hjælper med til afviklingen af stævnet, så du bedes afkrydse hvilken hjælpertjans du ønsker. Når alle hjælper, så harstævneudvalget kræfter til mere, også til de fremtidige stævner.

Der er traditionen tro ærespræmier til dette stævne. I år er der 4 stk. Så bliv gerne til den sidste præmieoverrækkelse og se om det måske bliver dig.

På forhånd tak


Resultater fra 

Hyggestævne:


3.3

AL2

AL3

AL4

Behændighed

Lakridsbåndsløb

Øltölt

T3

T5

T6

T8

T10

V3

V4

V5